Op vrijdag 11 november organiseert de jeugdraad van Kasterlee samen met de gemeentelijke en provinciale jeugddienst ‘Eventing for Dummies and Profs’, een boeiende dag rond de organisatie van fuiven en evenementen.

Het initiatief is ontstaan vanuit de frustraties van de organiserende verenigingen die opkijken tegen een als maar uitbreidende regelgeving.
 
Met Eventing for Dummies and Profs richt de jeugdraad zich zowel op jongeren in voorbereiding van een aspifuif of vat 18 als op geroutineerde fuiforganisatoren, verenigingen en muzikanten.  Ze bieden tips en tricks aan voor een goed georganiseerd muziekevenement en laten experts aan het woord rond thema’s als veiligheid, geluidsnormen, vergunningen, sabam, schenken van alcohol, aansprakelijkheid, promotie, … Deelnemers kunnen hun dagprogramma invullen volgens hun ervaring en interesses. Om 19 uur nemen de burgemeester, de politiecommissaris, de brandweercommandant, de mobiliteitsambtenaar en de verantwoordelijke van het Rode Kruis plaats aan een rondetafel. Samen gaan ze dieper in op enkele knelpunten en bieden het publiek de kans om vragen te stellen.
 
De dag wordt afgesloten met de fuif ‘So you think you can Party’ in het KSJ-lokaal (en niet in het KLJ-lokaal zoals vermeld op de affiche). Verschillende geluidsfirma’s hebben alvast hun medewerking aan deze voorbeeldfuif bevestigd.
 
Wie vóór 10 november inschrijft via www.kKaZz.be ontvangt per aanwezige workshop een gratis drankbonnetje voor So you think you can Party. Inschrijven is dus aangeraden, maar niet verplicht. De toegang voor zowel het namiddaggedeelte als de fuif zijn gratis.